/ door /   Diversen, Evenementen-VSRP-SKVR / 0 Berichten

De Zomerreünie in Zeewolde gaat niet door. De A2Z-tour is nog mogelijk.

Met in gedachten dat de K2K-tour in 2020 zeer werd gewaardeerd, kwam uit het creatieve brein van Niek Sonneveld weer een waanzinnig leuk idee. Even opfrissen: de K2K-tour was in 2020 een ‘zwaan-kleef-aan’ tocht onder strikte coronamaatregelen van de Kaag naar het Konijneneiland op het Heegermeer.

Mooi weer, mooie tocht, mooie mensen. Zou zoiets weer mogelijk zijn deze zomer?

De tour zal dan de A2Z tour gaan heten: een tocht vanuit vele hoeken van ons land. Vanuit plaatsen die met een A beginnen (zoals Almere, Arnemuiden, Aldegea, Alkmaar, Akkrum, Aalsmeer, Amsterdam, Arnhem) naar de Z van Zeewolde.

Elke deelnemer vaart met het eigen schip. Schippers en bemanningen zijn zelf verantwoordelijk voor contacten met anderen volgens de dan geldende richtlijnen. De deelnemers communiceren via een door henzelf aangemaakte groepsapp waar ze zijn zodat schepen met andere schepen kunnen optrekken, plannen kunnen maken over een activiteit, een gezamenlijke stopplaats, een ontmoetingsplek waar voldoende buitenruimte is voor 1,5 meter palavers, een voordek/achterdek borrel of wat dan ook. Alleen varen is natuurlijk ook prima.

Tijdens die tocht is het de bedoeling om natuurlijk zoveel mogelijk te zeilen. Met onderweg kleine, leuke opdrachten die iets te maken hebben met het alfabet! Een ‘jury’ reikt prijzen uit tijdens de reünie.

Wat zou het mooi zijn als drie kerngroepen vanuit verschillende hoeken van het land vertrekken.

Daar hebben we jullie bij nodig!!! Wie vindt het leuk om zo’n kerngroep te gaan opzetten en als een spin in het web te gaan fungeren. Als kerngroep kun je zelf de starthaven en de duur van de tocht aangeven. Zij krijgen ook de uitleg over de opdrachten. Een startfoto is de eerste opdracht (bijv. van Amsterdam als je daar vertrekt of bij de Albert Heijn / Aldi in je eigen woonplaats) en die deel je met anderen en je probeert een groepje te vormen. Zo’n groep communiceert waar ze is en naar toe gaat en aanhakers wachten ze daar op. Het is leuk als zo’n aanhaker iets in hun eigen haven organiseert of vertelt over het vaargebied. Dat er informatie over mogelijke ligplaatsen binnen de groep gedeeld wordt. De kerngroepleden worden op de website genoemd zodat de aanhakers hun mobiele nummer weten.

Wat nu als een evenement met veel schepen bij elkaar dan nog steeds niet mag? Dan kunnen die aanbrengtochten snel aangepast worden naar losse tochten al dan niet samen met andere deelnemers. Er is dan echter geen gezamenlijk eindpunt in Zeewolde. Maar misschien eindigen die tochten dan wel in andere plaatsen zoals Zwartsluis, Zaandam, Zaltbommel, Zandvoort, Zwolle, Zierikzee, Zwaag. Voldoende keus. Het idee is om de resultaten van de opdrachten dan op een ander moment te presenteren. Misschien tijdens een zomerafsluiting zoals in Woudsend in 2020?

Meer weten? Meld je dan aan als kerngroeplid en help zo’n A2Z-tour te organiseren!

Delen


Bericht achterlaten