/ door /   Verslagen / 0 Berichten

Voorjaarsbijeenkomst 2016 in Huizen

Een mooie dag te Huizen

Meer dan tachtig leden van onze vereniging kwamen op 9 april naar restaurant Cornelisz te Huizen voor de voorjaarsbijeenkomst. Het restaurant ligt vlak bij de kalkovens en de botterwerf, feitelijk niet ver van het oude vissersdorp Huizen, maar daar is weinig van terug te vinden. Als je het weet, bleek later op de ochtend tijdens een lezing, dan staan er nog flink wat museale woningen en boerderijen in Huizen, maar rond Cornelisz is het allemaal leuk nieuw in oude stijl.

De ochtend begon met het SSRP deel van de bijeenkomst, zie daarvoor de verslaggeving van onze collega’s. Het verhaal van Martine van Lier van de FVEN over de nieuwe erfgoedwet, met een waardestellend kader voor onder meer onze schepen, was voor leden en donateurs beiden interessant. Het bestuur van de VSRP heeft dit nieuwe landelijk beleid dan ook als speerpunt voor dit jaar benoemd.

De middaghap bleek een uitstekend verzorgde maar wel erg uitgebreide warme lunch te zijn. De keuken serveerde 86 warme gerechten in een vloeiende beweging uit, een knappe prestatie. Daarop volgde de ledenvergadering. Daarover is het volgende goed om te weten: Marja Loeff is afgetreden en bedankt voor haar bestuurswerk in de afgelopen tijd. Bert Mechielsen wordt de nieuwe secretaris en Niek Sonneveld kan zich daardoor meer richten op de communicatie.

De heren Zwaneveld hadden een brief ingestuurd naar aanleiding van het jaarverslag. Ze hadden bezwaar tegen de daarin humoristisch bedoelde aantijging dat ze wellicht een hulpmotortje in hun tjalk hebben zitten tijdens het wedstrijdzeilen. Een e-tjalk dus. Lees het stukje er nog maar eens op na. Het aanbod van de heren Zwaneveld: takel ons schip op, onderzoek het vlak en wie gelijk heeft betaalt de kosten van de kraan. Maar ook: als die gefrustreerde schipper zijn excuses aanbied kan hij zeilles krijgen.

De vergadering liet ogenblikkelijk toe dat de gefrustreerde schipper in kwestie een weerwoord had en daarbij een flesje beerenburg had meegenomen om de harmonie te herstellen.

Een serieuzere kwestie kreeg ook applaus: de vereniging zit goed in de zwarte cijfers dankzij het gevoerde financiële beleid. De kascommissie adviseerde dan ook deze algemene ledenvergadering decharge te verlenen aan het bestuur, met lof voor de penningmeester. Spannend werd het bij het agendapunt Jhr H.van Foreest prijs. Deze prijs, in 2013 als eerste toegekend aan Astrid van Foreest, in 2014 doorgegeven aan Joan Bik, was in 2015 naar Truus van Schaik gegaan. Aan Truus de eer de prijs door te geven en zij had gekozen voor Cecile vd Post. Bestuur en leden gaven Cecile een warm applaus. Het programma van 2016 passeerde de revue, zie elders op deze site, en na de rondvraag, vertrok het gezelschap naar de Botterwerf. Later bij de borrel werd tevreden teruggekeken op deze dag en een dronk uitgebracht op het komende seizoen.

Delen


Bericht achterlaten