/ door /   Verslagen / 0 Berichten

Sail Amsterdam 2015

Trots zijn we op onze rol bij Sail, met de eskaders tijdens Sail in, de tochten zoals naar Ouderkerk en Zaanstad, met alle tevreden opstappers zoals leden van Scouting, met onze ligplaatsen midden in de stad als ‘Varend behang’, met het prachtige weer en de weelde die het is om met je eigen schip je eigen rondje IJ-haven te varen.

Ondanks gedoe rondom elektriciteit, water en toiletten kun je stellen dat Sail Amsterdam een enorm feest was waar je, zoals een aantal schippers terecht concludeerden, beter kunt rond varen dan rond lopen. Wat Sail is dat is nauwelijks te beschrijven, de ‘verhalen’ die over Sail verteld worden maken duidelijk dat we deel waren van iets enorms en geweldigs. Tevredenheid dus, ook al moet onze vice-voorzitter nog bijkomen van de tweeduizend mails die hij heeft verwerkt om alles in goede banen te houden. Ook was het een bijzondere ervaring aan een kade liggen waar een handige patatbakker per dag 650 kilo aardappelen(!) verwerkte, of te ervaren dat bij de Zaanse schans tijdens de vlootschouw de wind echt van vier kanten tegelijk kon komen.

Over wind gesproken; het gezelschap op de Groene Draeck moest goed opletten want de wind op het IJ tijdens het admiraalzeilen was zo stevig dat het gemiddelde eskader met 8 knoop langs raasde op een fokje. En een tip voor de volgende Sail: het móét het mogelijk zijn, op het moment dat tijdens het Sail vuurwerk ’s avonds iedereen stil ligt, van boot naar boot droog over het IJ te komen, een ‘Jump to North Run’?

Delen


Bericht achterlaten